петък, 4 юни 2010 г.

Икуменизмът на практика

Докато някои се опитват да оправдаят беззаконието на официалното "православие",  като "разбиват" митовете на старостилните "разколници", самото официално "православие" за пореден път доказва отчуждеността си от Христовата Църква - в Кипър започва посещението на папа Бенедикт ХVІ, което става повод да се разкрие истинското отношение на висшето духовенство към еретиците, а то е, че те се отъждествяват с тях. Това е тъжната реалност...

Всички Православни Църкви признават Римската Църква за Църква-сестра, заяви Архиепископ Хризостом (Кипърски) в навечерието на визитата на Бенедикт XVI в Кипър

Посещението на римския папа в Кихър започва на 4 юни. То е по покана на президента Христофиас и на главата на официалната православна църква в Кипър Архиепископ Хризостом. Според висши католически представители, посещението е „много важно в много аспекти”. Съществено значение има, че папата ще посети страна, чието население в по-голямата си част изповядва православието. Икуменическият диалог между православни и католици бе възобновен след дълго прекъсване в Равена (2007) и Кипър (2009).

Според Архиепископ Хризостом визитата е също „много важна, защото ще укрепи връзките и диалога между двете Църкви”. „Всички православни църкви признават Римската църква за Църква – сестра, а римският папа е неин глава”. „Воля Божия е да обичаме враговете, а още повече братята си.”

Архиепископът е отправил предупреждение към двама архиереи от Кипърската архиепископия, които са се произнесли против посещението на папата в Кипър, заплашвайки ги с изключване от състава на Синода. „Призовах ги да се държат прилично и да уважават решенията на Синода, с които първоначално се съгласиха. Необходимите изводи ще бъдат направени края на посещението.”

http://portal-credo.ru/site/?act=news&id=78096&cf=

Няма коментари:

Публикуване на коментар